woensdag 27 juni 2012

Nice is not nice for campers


De Route Napoleon hebben we sinds een paar dagen afgerond en nu zijn we neergestreken op een heerlijke schaduwrijke camping in de buurt van St.Paul de Vence. Van daaruit willen we nog een paar bijzondere musea bezoeken, van Matisse en Chagall, in de wereldstad Nice. Wat we nog niet wisten is dat Nice in grootte de vijfde stad van Frankrijk is. Nou dat weten we nu wel degelijk! Even fluitend met de camper door Nice rijden is er niet bij. In de eerste plaats zijn veel straten erg smal en bochtig en bovendien soms nogal stijl, want Nice ligt verspreid in het bergachtige terrein direct achter de kust. Dus dat is veel schakelen, soms terug naar 1 en veel sturen, wringen, manoeuvreren. Nee lollig is het niet om met de camper door Nice te rijden. Maar à lá, uiteindelijk is het te doen.

Wat niet te doen is: parkeren! Zoals in veel grote Franse steden is de ruimte beperkt. Auto's staan hutje aan mutje geparkeerd. Valt er een gaatje, dan is die direct weer opgevuld. Bovendien is de camper kansloos, want bij veel parkeervakken staat dat de maximum lengte voor een geparkeerde auto 5 meter is. Dan maar een groot parkeerterrein opgezocht. Daarvan staan er genoeg op onze plattegrond. Maar helaas, in anderhalf uur zoeken, crossend door de stad, vonden we geen enkel parkeerterrein zonder hoogtebalk. Beperkt voor auto's tot 2,20 meter hoog. Zelfs op het vliegveld en bij het enorme bezoekerscomplex op de Cimiez, waar het Matisse museum en een groot terrein met opgravingen liggen, was er geen mogelijkheid om te parkeren. Idem dito bij het Chagall Museum.

Het lijkt er sterk op dat in Nice de camper niet welkom is. Ik herinner me van jaren geleden dat gemeenten aan de Côte d'Azur te kampen hadden met overlast van het groeiende legertje camperaars, die langs de boulevards parkeerden en overnachten. Maar de maatregelen die zijn genomen pakken wel wat erg rigoureus uit. Camperaars lijken niet meer welkom in Nice en omliggende plaatsen. Terwijl in veel Franse plaatsen prachtige voorzieningen zijn getroffen voor campers, om zo de overlast om te beperken, heeft men aan delen van de Côte d'Azur gekozen voor het drastisch weren van campers, door parkeren eenvoudig onmogelijk te maken. Not very nice Nice!

Hoe we uiteindelijk toch een paar mooie plekken in en rond Nice konden bekijken en hoe die heerlijke camping heet waar we nu een week vakantie houden, blijft nog even ons geheim. In het routegidsje over de Route Napoleon lees je er straks alles over. Tegen eind juli zal deze gids verschijnen en we gaan daarbij voor een extra verrassing zorgen! Houd de site en het weblog goed in de gaten... 

En uiteraard: heb je andere/betere ervaringen aan de Côte d'Azur, laat het ons dan weten. In een commentaartje onder dit bericht, of als mailtje naar info@CamperRoutes.nl.

Uiteindelijk: na 2,5 uur vonden we een plekje in Cagnes
dat net groot genoeg was voor onze 6.20 meter lange camper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten