vrijdag 17 juni 2011

Camperplaatsen In Engeland: weinig kans

We dachten dat we in Engeland overal heel snel mooie plekken zouden vinden om met de camper te overnachten. Maar in de gids Camperplaatsen staan teleurstellend weinig adressen, zeker in Zuid-Engeland. Hier en daar een enkele parkeerplaats bij een restaurant of sportterrein. Verder niets.

Toch komen we voortdurend campers tegen met Engelse nummerplaten. Willen die dan niet lekker goedkoop parkeren op een makkelijke egale plek samen met soortgenoten? Kennelijk niet, want afgezien van een rij campers langs een paardenracebaan zien we ze nergens zomaar staan. En waarom zouden ze ook? Overal waar we komen zijn de kampeerterreinen goed afgestemd op de wensen van camperaars. Redelijk vlakke ondergrond, veel privacy om je heen, elektrische CEE aansluitingen, altijd een kraan in de buurt met een passende schroefdraad voor de Gardena koppeling, voortreffelijke douches die tot nu toe altijd gratis zijn en - heel vaak - mooi uitzicht op het omringende landschap of de kust.

Campers staan gewoon op campings

Camping met fantastisch uitzicht in Noord-Devon

Wat we gaandeweg ontdekken is dat er in Engeland twee grote clubs zijn die eigen terreinen hebben, vaak tot in de puntjes verzorgd en op mooie locaties. BIj de Caravan Club is het niet eenvoudig om een plek te bemachtigen, ook al kan je er met een Internationaal Kampeercarnet (CCI) terecht. Maar ze blijken vanaf begin juni erg vol te staan. Op terreinen van de Camping & Caravanning Club hadden we meer kans. Ook hier weer: prima plekken voor vaak niet meer dan omgerekend 18 euro. Wat wil je nog meer?
Conclusie: campers vind je in Engeland dus gewoon op de campings.
Daarom zoeken we in Devon en Cornwall alleen nog maar naar campings langs de kust, met uitzicht op zee. Met een drietal gidsen, waaronder één Engelse, vinden we probleemloos de prachtigste plekken, vanwaar we 's avonds ademloos naar zonsondergangen boven ruige kusten zitten kijken. De parkeerplaatsen met muntautomaten, of andere betaalsystemen, laten we de rest van de reis lekker rechts liggen...

Wil je weten waar we stonden? Volg ons dan op www.camperroutes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten